13 juni 2024

Erfgoedloket Groningen organiseert Erfgoedloketfair op 20 juni in Veendam

De Erfgoedloketfair is het jaarlijkse evenement voor erfgoedeigenaren in de provincie Groningen. De Erfgoedloketfair richt zich op het delen van kennis, ervaringen en informatie over erfgoedbeheer en -behoud voor eigenaren van monumenten en karakteristieke panden. Jaarlijks komen enkele honderden erfgoedeigenaren en andere geïnteresseerden naar de Erfgoedloketfair, dat telkens in een andere regio in de provincie Groningen plaatsvindt. Dit jaar is de Erfgoedloketfair in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam, Museumplein 5.

Tussen 15:00 en 20:00 uur kunnen erfgoedeigenaren uit de gehele provincie Groningen met hun vragen terecht bij diverse informatiestands, zoals van de provincie Groningen, gemeenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationaal Restauratiefonds, de Vereniging Groninger Monumenteigenaren, Nationaal Coördinator Groningen, Monumentenwacht Groningen, Instituut Mijnbouwschade en natuurlijk het Erfgoedloket Groningen zelf.

Op het programma staan meerdere inspirerende en interactieve lezingen. Onderwerpen die zeker aan bod zullen komen zijn: subsidies, verduurzaming en wat het voor eigenaren betekent als hun pand een karakteristieke status krijgt. Op de fair kunnen bezoekers in gesprek met de deskundige standhouders. De Erfgoedloketfair is gratis toegankelijk en zo opgezet dat bezoekers in één keer een zo compleet mogelijk antwoord op al hun vragen krijgen. Kijk voor meer informatie op www.erfgoedloketgroningen.nl

Er is (gratis) parkeergelegenheid in de directe omgeving van Cultuurcentrum vanBeresteyn (o.a. op het Museumplein, de Promenadeparkeerplaats (achter het appartementencomplex in aanbouw) of op het parkeerdek van het ABC-Complex. Wel heeft u een parkeerschijf nodig in het centrum van Veendam.