31 augustus 2023

Uitnodiging congres Drentse dag van de Architectuur

Op vrijdag 15 september a.s. is de ‘Drentse dag van de Architectuur’ door ArchitectuurPunt Drenthe in samenwerking met partners Libau en Stichting Berlagehuis Usquert. Het jubileumcongres van ArchitectuurPunt Drenthe wordt gehouden in De Nieuwe Kolk te Assen.

We staan aan de vooravond van een grote verbouwing van Nederland om alle opgaven van deze tijd een plaats te kunnen geven. Tegelijkertijd zijn er veel ontwikkelingen gaande gericht op de toekomst en de toekomstbestendigheid van ons land. Denk aan alle transities die spelen. Wat betekent dit voor de heel eigen ruimtelijke kwaliteit én de leefbaarheid van Drenthe?

Tijdens de Drentse dag van de Architectuur ontleden we onder het motto ‘Drenthe méér dan mooi!’ deze vraag. In de ochtend staat het landschap centraal met een fietsexcursie: ‘Assen aan de Aa.’ In de middag gaat het vooral om het stedelijk gebied, de omgevingskwaliteit en de woningbouwopgave. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Drentse Architectuurprijs 2023.

Wilt u het inspirerende jubileumcongres van ArchitectuurPunt bijwonen?
Aanmelden kan via: http://www.architectuurpuntdrenthe.nl/inschrijfformulier
Kijk voor meer informatie over de sprekers en het programma op de website van ArchitectuurPunt Drenthe: https://www.architectuurpuntdrenthe.nl/

 

 

Op de foto Station Assen, het winnende ontwerp van de Drentse Architectuurprijs in 2021.

Ontwerp: Powerhouse Company & De Zwarte Hond
Foto: Sebastiaan van Damme