Nederland is in transitie. Op veel gebieden wordt hard gewerkt om ons land toekomstbestendig te maken. Er is volop aandacht voor ruimte, die tegelijkertijd schaars is. Planologie is helemaal terug van weg geweest. Er zijn grote opgaven voor woningbouw, we hebben te maken met een energietransitie, een landbouwsysteem waarbij de houdbaarheidsdatum aan het einde is. De fysieke leefomgeving vraagt om ingrijpende keuzes omdat het waterbeheer onder druk staat als gevolg van droge zomers en heftige regenbuien. Daarnaast gaan de natuur en biodiversiteit achteruit door stikstofneerslag en slechte waterkwaliteit.
Het huisadviseurschap is er voor alle bij Libau aangesloten gemeenten en heeft als belangrijkste doel gemeenten op een laagdrempelige manier te ondersteunen bij beleidsvraagstukken gerelateerd aan ruimtelijke kwaliteit. Zo kan Libau meewerken aan strategiebepaling, beleidsontwikkeling, visieontwikkeling, planontwikkeling, regievoering en bestuursadvisering. Ook kunnen adviseurs worden ingezet voor concrete vragen, bijvoorbeeld voor dorpse of stedelijke plannen of voor ontwikkelingen in het buitengebied. De huisadviseur ondersteunt de gemeente in het aansturen van projecten en versterkt de gemeente daarmee in haar opdrachtgeversrol.
Het team Ruimtelijke Kwaliteit heeft de ruimtelijke-/strategische professionals beschikbaar om ruimtelijke plannen te verrijken met meer samenhang.
Het huisadviseurschap is er ook voor vraagstukken over erfgoed. Zo brengen we waarden van erfgoed in kaart, adviseren we over herbestemming en maken we analyses met betrekking tot historisch landschap.
Neem voor meer informatie contact op.