8 november 2022

24 november special over circulair bouwen

Wie voelt zich verantwoordelijk voor circulair bouwen?

Op 24 november houdt het Steunpunt Ruimtelijke Kwaliteit (STRK) in de Wolkenfabriek (in stad Groningen) voor gemeenten en waterschappen in Groningen een special over hergebruik van bouwmaterialen. Dat doen we samen in samenwerking met stichting NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie.

Waarom we dit organiseren? Over 7 jaar(!) moet op basis van nationale regelgeving 50% van de materialen biobased en/of hergebruikt zijn. Hoe kun jij als ambtenaar of raadslid een positieve bijdrage leveren? We gaan hierover in gesprek en geven je concrete handvatten.

Césare Peeren – van Superuse Studios (https://www.superuse-studios.com/nl/) en een absolute topper op het vlak van circulaire architectuur – zal een inspiratielezing zal geven.

Voor ambtenaren doen we op 24 november een sessie tussen 14.00-16.30 uur. Raadsleden ontvangen we graag tussen 18.30-21.00 uur. Geef je snel op via een mail aan steunpunt@libau.nl.

Werk je niet bij de provincie, een gemeente of waterschap én heb je wel een beeld bij hoe we hergebruik verder brengen? Neem dan contact op met Sandra Grabs via grabs@libau.nl