23 juli 2018

(Af)studeren bij Libau

Afgelopen half jaar heeft Libau zich weer breed ingezet om de nieuwe generatie professionals de kans te geven met het werkveld in aanraking te komen.

Onze afstudeerders Gijsje Stephanus en Erwin Uringa hebben allebei met prachtige cijfers hun opleidingen afgesloten.

Gijsje heeft voor haar opleiding human technology aan de Hanze Hogeschool onder begeleiding van Libau onderzoek gedaan naar de effecten van erfgoed op de leefbaarheid, naar beleving van de bewoners. Interesse in haar onderzoek: vraag maar op!

Erwin is afgestudeerd als stedenbouwkundige bij de NHTV Breda University op een onderzoek naar de ruimtelijke kwaliteiten met een toekomstperspectief voor het prachtige dorp Wedde.

Daarnaast waren onze twee bouwkunde / architectuur studenten met hun plan voor de Watertoren Oude Pekela genomineerd voor beste afstudeerproject van hun vakgroep.

Onze derdejaars vastgoed en makelaardij studenten, ook bezig met een advies voor de Watertoren van Oude Pekela, hadden ‘de beste onderzoeksposter’ bij de einde semester presentatie van Kenniscentrum Noorderruimte!

En de studenten in de minor transformatie en herbestemming van de Hanze Hogeschool mochten hun plannen presenteren in één van de door ons aangeleverde projecten waar ze onderzoek naar hebben gedaan: de Torenkerk in Lutjegast! Voor 1 dag werd de kerk even getransformeerd tot presentatie-ruimte van de hogeschool.

Naast een onderzoek naar een haalbare herbestemming voor de torenkerk van Lutjegast, was er ook een groep die voor ons een onderzoek naar het Slachthuisje in Stadskanaal heeft uitgevoerd.

Allemaal bedankt! We zijn heel blij en trots dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan jullie studie!

 

Volgend jaar meer…

presentatie Lutje Gast
Presentatie van het plan voor de Torenkerk in Lutjegast (foto: Libau)

 

Afstuderen Gijsje

Afstudeeronderzoek Gijsje Stephanus