23 december 2021

Annemarie de Groot deels met pensioen

Het vermelden waard; onze Annemarie de Groot gaat (deels) met pensioen!

De afgelopen jaren was Annemarie vaak op pad in Drenthe en Groningen, dus voor velen een bekend gezicht. Deze bezige bij verzorgde in Drenthe voor diverse gemeenten welstandsadviezen. Ook was ze, zoals dat zo mooi heet, vliegende keep in Drentse en Groninger gemeenten. Een vliegende keep is iemand die gemeenten ondersteunt als het gaat om vraagstukken rondom cultureel erfgoed (monumenten én karakteristieke panden).

Daarnaast was Annemarie vaak te vinden in het Groninger aardbevingsgebied, voor het Erfgoedloket Groningen gaf ze adviezen aan eigenaren van erfgoed die te maken hebben met een herstel- of versterkingstraject van hun pand. En, niet te vergeten, mensen wegwijs maken in de ingewikkelde materie van instanties, regelingen en subsidies. Als het even kon gaf ze ook verduurzamingsadviezen voor cultureel erfgoed.

 

Wij vinden het erg jammer dat we de expertise en vooral bevlogenheid van Annemarie moeten missen, maar gelukkig raken we haar nog niet helemaal kwijt. Haar huidige werk voor het Erfgoedloket Groningen en vliegende keep blijft ze ook in 2022 doen.

Want, zoals ze zelf zegt; “Ik vind het nog te leuk om mensen verder op weg te helpen en nog nét wat meer kwaliteit toe te voegen.”

Natuurlijk wordt het werk van Annemarie overgenomen, de welstandsadviezen worden bij de gemeentes Emmen, Hoogeveen, De Wolden, Borger-Odoorn en Noordenveld vanaf nu verzorgd door Mark Hendriks en Hans Overdiep.

 

Hans Overdiep gaat voor een aantal gemeentes de taken van Annemarie als rayonarchitect overnemen. Hans heeft naast zijn dagelijkse praktijk als architect 8 jaar ervaring als architect-lid van de toen nog zelfstandige welstandscommissie van de gemeente Emmen. Voor veel personen binnen de gemeentes Emmen, Borger-Odoorn, De Wolden en Hoogeveen is Hans inmiddels een bekend gezicht, hij liep sinds mei met Annemarie mee om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gaat er iets veranderen? Hans: “Op zich niet, ik benader elke aanvraag als een blanco blad, als kader de context van de opgave en de welstandscriteria als leidraad met daarbij de houding om de aanvrager – zonder te dicteren – vanuit de menselijke maat verder te helpen en de betreffende gemeente van een duidelijk advies te voorzien. Wat daarbij helpt is 30 jaar ervaring in het vak waarmee ik vanuit meerdere invalshoeken mijn bijdrage kan leveren.”

Bedankt Annemarie tot zover, blijf genieten van je werk en veel succes en plezier!

Foto: Janna Bathoorn