30 juni 2015

Bouwheerschap excursie 2015

Op 25 en 26 juni 2015 stond de jaarlijkse excursie van het provinciaal bouwheerschap Groningen weer op de agenda. Met deze editie is een nieuw tijdperk ingeluid waarbij de provincie in samenwerking met Groninger gemeenten deze excursie vorm en inhoud geeft. Namens de gemeenten heeft Libau, de adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit in Groningen en Drenthe, het programma uitgewerkt.

De excursie bouwheerschap richt zich op ambtenaren en bestuurders die zich in de dagelijkse praktijk bezig houden met ruimtelijke kwaliteit en heeft tot doel te inspireren en de contacten in het netwerk te onderhouden en/of uit te breiden. Zo konden de vertegenwoordigers van de Groninger gemeenten en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk in een ongedwongen sfeer nader kennis maken met elkaar.

Bestemming dit jaar was de Metropoolregio Rotterdam. We hebben met elkaar in twee dagen een wandeling gemaakt langs de Spoorzone Delft, Rotterdam CS, de luchtsingel, het watersquare, de markthal, het Timmerhuis, de RDM campus, tuindorp Heijplaat, stadsvernieuwing Katendrecht, Feniks Foodfactory, de Rotterdammer en het Verhalenhuis. Dit aansprekende programma werd onderbroken door een gezellig diner aan de Maas en een bijzondere overnachting op de hotelboot S.S. Rotterdam.

Door de vele leuke gesprekken met iedereen, de inspiratie die we hebben opgedaan en de enthousiaste reacties die we hebben ontvangen, kijken wij met veel plezier terug op deze excursie en kijken alvast uit naar de bouwheerschap excursie 2016!

 

uitzicht vanaf de Rotterdammer