10 maart 2018

Digitale Belevingskaart

Op vrijdag 9 maart jongstleden is in Ulrum in de consistorie Irene de aftrap geweest van een bijzonder experiment. Studenten van Minerva gaan samen met studio Bleep en Stichting Libau een digitale belevingskaart maken. Deze kaart laat voor de identiteit van het dorp belangrijke panden en plekken zien en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een dorp te vermarkten of als vertrekpunt voor het uitstippelen van toekomstig beleid om het dorp mooi en leefbaar te houden.

Aan de hand van de verhalen van dorpsbewoners die in het traject WERK& Ulrum naar boven zijn gekomen ontwikkelen de in de eerste alinea genoemde partijen een digitale omgeving om de verhalen (teksten, foto’s, geluidsfragmenten) te verzamelen en op een aansprekende kaart te ontsluiten. Door de digitale vorm kan de kaart eenvoudig actueel worden gehouden. Enkele enthousiaste dorpsbewoners zullen bij het maken van de digitale belevingskaart als klankbord fungeren.

Het experiment levert naast een digitale belevingskaart voor Ulrum een platform op dat ook andere dorpen in staat stelt om zelf zo’n belevingskaart te maken. Dit experiment is mogelijk gemaakt door de provincie Groningen in het kader van het ERL programma. Meer weten over dit experiment? Neem dan contact op met Tim Willems-Kruize, atelierleider Team Ruimtelijke Kwaliteit: info@libau.nl.

IMG_1792