26 september 2022

Even voorstellen: Aron Banninga

Graag stellen wij onze nieuwe collega aan u voor: Aron Banninga. Bij Libau gaat hij het team Erfgoed ondersteunen en taken van Herman Waterbolk voor de Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit (AvO) voor Groninger gemeenten overnemen. Aron is vanaf nu secretaris van de geïntegreerde commissie van de AvO Groningen en adviseur monumenten voor diverse Groninger gemeenten. Dit is het verhaal van Aron:

“Ik ben een geboren en getogen Groninger met een grote passie voor erfgoed. Na de middelbare school heb ik enkele jaren gestudeerd aan de kunstacademie in Groningen in de richting van Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp Interieurarchitectuur. Vervolgens de overstap gemaakt naar de bachelor Kunst- en Architectuurgeschiedenis en daarna de master Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis. In deze periode op de RUG heb ik mij gespecialiseerd in de Noord-Nederlandse geschiedenis en heb vakken gevolgd in planologie, culturele geografie en landschapsgeschiedenis. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in de context van het monument; de landschappelijke of stedenbouwkundige kwaliteiten, het cultuurhistorische verhaal maar ook de praktische kant van de wet- en regelgeving.”

“Na mijn studie heb ik mij in diverse functies beziggehouden met erfgoed waaronder het opzetten en vullen van de Erfgoedmonitor voor de RCE en diverse provincies. Hierbij heb ik onder andere de vrij unieke ervaring opgedaan bijna alle rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, karakteristieke- en beeldbepalende gebouwen en objecten en archeologische terreinen van de provincie Groningen te bezoeken en te fotograferen. Naast mijn passie voor erfgoed heb ik ook een passie voor verduurzaming. Door de jaren heen heb ik mij hier verder in ontwikkeld en heb als projectleider en adviseur gewerkt aan verduurzamingsprojecten van gebouwen met erfgoedwaarden.”

“Van maandag tot en met woensdag zal ik bij Libau aanwezig zijn als architectuurhistoricus en adviseur gebouwd erfgoed. De andere twee dagen ben ik nog werkzaam als kwaliteitscoördinator en adviseur bij Archipunt, een ingenieursbureau in Groningen. Graag tot ziens!”