5 september 2022

Even voorstellen: Jesse Akkerman

Jesse Akkerman werkt sinds april als trainee bij Libau. Hij stelt zich kort voor:

Ik ben een geboren Stadjer en opgegroeid in Beijum. Na mijn studie Architectuur- en landschapsgeschiedenis ben ik nu aangekomen op het Hoge der Aa.
Ik ben geïnteresseerd in de ontmoetingen tussen stad en platteland, groen en gebouwd erfgoed, en de mens en zijn omgeving. Sinds april ben ik hier als trainee. In feite is dat een junior adviseur met een opleidingsprogramma gericht op professionele en persoonlijke groei. Op dit moment ondersteun ik collega Letitia van der Merwe bij de projecten over het Oldambtster Boerderijenprogramma en de Gebiedsbiografie Groningen en snuffel ik rond bij andere werkzaamheden van Team Ruimtelijke Kwaliteit. Het idee is dat ik na deze projecten naar andere verdiepingen van Libau wordt uitgezonden. Ik ben hier voorlopig voor een jaar, als het van beide kanten bevalt voor twee jaar.

Ik probeer één middag van mijn weekend te wijden aan het schrijven van een boekje over landschapsfilosofie omdat het laatste Nederlandse boek daarover alweer 50 jaar oud is. In het boekje probeer ik 30 keer antwoord te geven op de vraag ‘wat is landschap?’ vanuit de theorieën van bekende en minder bekende landschapsfilosofen, fysisch-geografen en cultureel-geografen. Landschappers willen vooral graag iets met het landschap doen en ik hoop een kort moment van bezinning te bieden.

Ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb en kijk er naar uit komende tijd hier te werken!