28 maart 2019

Even voorstellen: Mark Hoving

Hoewel ik hier al twee weken rondloop zal ik mij nog even voorstellen:
Mijn naam is Mark Hoving, ik ben vierentwintig jaar oud en ik kom uit Appingedam. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Kunstgeschiedenis bij de Rijksuniversiteit Groningen afgerond en nu volg ik de masteropleiding History of Architecture and Town Planning bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor mijn studie loop ik van 11 maart tot en met 7 juni stage bij Libau. Ik doe onderzoek naar boerderijen uit de periode 1940-1965 in de gemeentes Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Oldambt, Midden-Groningen en de voormalige gemeente Eemsmond. Op dit moment ben ik bezig met het maken van een inventaris van boerderijen die geheel of deels in de genoemde periode gebouwd zijn. Dat zijn voor een groot deel herbouwde boerderijen, waarvan de voorganger in de oorlog verwoest is, maar ook gemoderniseerde bedrijven en geheel nieuwe stichtingen. Na de stage wordt het onderzoek verwerkt in een scriptie.

Naast mijn stage zal ik ook af en toe meelopen met andere werkzaamheden binnen Libau. Zodat ik een beeld kan krijgen van het soort werk dat architectuurhistorici doen.