19 mei 2020

Even voortstellen: Rik Bodewes

De aankomende twee maand (van mei tot half juli) loop ik, Rik Bodewes, stage bij het Team Ruimtelijke Kwaliteit. Ik ben tweedejaars student Built Environment aan de Hanzehogeschool Groningen, en als onderdeel van de major Ruimtelijke Ontwikkeling zal ik bij Libau ervaring opdoen in het toekomstige werkveld.

Onder begeleiding van Tim Willems-Kruize ga ik onderzoek doen naar de inrichting van de openbare ruimte in relatie tot het veranderende autobezit- en gebruik en de mogelijkheden die dit biedt om de ruimtelijke kwaliteit te verhogen. In verband met de Covid-19 maatregelen vind dit in een aangepaste vorm plaats, vanachter mijn eigen werkomgeving.

Geboren en getogen als een Ommelander uit Hoogezand-Sappemeer ben ik nu al zo’n tien jaar lang een trotse import-Stadjer. Naast de studie werk ik in de weekenden als operator op de logistieke afdeling van een kaasmakerij in Heerenveen. De weinige vrije tijd die overblijft besteed ik aan hardlopen (voor de fysieke en mentale gezondheid), ontwerpen van 3D omgevingen voor een first-person game, en vanwege een vrij recente verhuizing klus ik aardig wat af in huis.