14 december 2016

Gedupeerde eigenaren van Gronings erfgoed richten vereniging op

Een groot aantal eigenaren van monumenten en andere vormen van erfgoed heeft slechte ervaringen met de wijze waarop aardbevingsschade wordt afgewikkeld. Om hier iets aan te doen, heeft een aantal van hen besloten de Vereniging van Groninger Monument Eigenaren op te richten.

De vereniging wil bereiken dat haar leden krijgen waar zij recht op hebben, te weten onvoorwaardelijke compensatie van aardbevingsschade. Daarnaast richt de vereniging zich op het voorkomen van schade aan monumentale panden. De vereniging opereert niet vanuit het individuele, maar vanuit het collectieve belang.

Monumentenwacht Groningen wordt vrijwel dagelijks geconfronteerd met ernstige bouwtechnische gevolgen van bevingsschade. Ook moeten ze vaststellen dat compenserende maatregelen lang niet altijd toereikend zijn. Daarom heeft Monumentenwacht Groningen besloten de vereniging in oprichting te ondersteunen. Als eerste stap hebben zij een aantal monumenteigenaren die de handen uit de mouwen willen steken, in klein comité bij elkaar gebracht. Beschikt u ook over kennis, kunde en/of ervaring op het gebied van bevingsschade en bent u bereid een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van een afdoende regeling? Dan nodigen zij u graag uit om zich aan te sluiten bij de Vereniging van Groninger Monument Eigenaren in oprichting. Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.groningermonument.nl.

 

vereniging-monumenteigenaren