28 maart 2017

Inloopavond WERK& Ulrum

Zo’n dertig bewoners van d’ Olle kern zijn woensdagavond 23 maart afgekomen op de inloopavond WERK& Ulrum. De avond was in consistorie Irene en werd georganiseerd door dorpsbewoners in samenwerking met Tim Willems-Kruize (Libau, projectleider) en Annet Ritsema (Specht architecten).

De inloopavond vormt het sluitstuk van ruim een half jaar werk. Met bewoners uit de historische kern zijn vanaf september 2016 onderwerpen om d’ Olle kern mooi en leefbaar te houden verkend en uitgewerkt, rekening houdend met de in typisch Ulrum! geconstateerde bijzondere verbindingen, buurten, panden en plekken.

Omdat Ulrumers doeners zijn is gekozen voor een uitwerking in werkboekvorm. Omdat de onderwerpen nogal verschillen zijn uiteindelijk twee werkboeken gemaakt: een werkboek voor pandeigenaren en een werkboek voor dorpsbewoners en andere gebruikers van de oude kern.

Bij de bovengenoemde inloopavond lag het accent op het werkboek voor pandeigenaren.  Dit werkboek bevat tips voor het verfraaien en opknappen van panden en een bijbehorende subsidieregeling. Bewoners Jaap Tuma en Ton Hoogerbrugge gaan samen met Stichting Ulrum 2034 deze regeling uitvoeren. Om hun hiervoor alvast te bedanken, hebben we deze ‘aanpeerdjeders’ oftewel aanjagers een T-shirt gegeven met daarop een afdruk van het samen ontwikkelde Ulrums kleurenpalet.

Wij hopen dat er de komende jaren veel panden worden aangepakt en dat d’ Olle kern een stevige impuls krijgt!

Aanpeerdjers