16 juli 2018

Erfgoedloket-on-tour

Omdat we bij het Erfgoedloket Groningen veel, heel veel, vragen krijgen over de nieuwe financiële regelingen voor erfgoed eigenaren, hebben we op 12 juli de eerste Erfgoedloket-on-tour bijeenkomst georganiseerd in Hotel Spoorzicht te Loppersum.

Bewoners en eigenaren van monumentale panden kwamen massaal met hun vragen op deze bijeenkomst af. De opkomst was (ver) boven verwachting.

We hoopten op een 40 tot 50 man; we waren erg trots op de 75 aanmeldingen, maar uiteindelijk hebben we zelfs 150 eigenaren van monumentale panden te woord kunnen staan! 

We hebben niet eens tijd gehad om foto’s te maken voor social media… zó druk was het! 

Samen met onze partners, onder andere Restauratiefonds en provincie Groningen, maar ook Donatus, Groningerdorpen, RCE, Vereniging Groninger monumenteigenaren, Nationaal Coördinator Groningen, Monumentenwacht Groningen, en de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk van hun vragen te beantwoorden.

Mochten we u niet voldoende te woord hebben kunnen staan… excuses! Bel of mail ons! Dan beantwoorden we uw vraag alsnog, eventueel met een huisbezoek! 

Heeft u ook een vraag aan het Erfgoedloket Groningen, maar kon u niet aanwezig zijn op 12 juli? Niet getreurd, op 20 september organiseren wij nog een zelfde avond in het Kasteel te Groningen. Houd voor meer informatie de website, twitter en facebook van het Erfgoedloket Groningen in de gaten!

In de tussentijd kunt u natuurlijk ook uw vraag stellen via de website van het Erfgoedloket Groningen, info@erfgoedloketgroningen.nl,  telefoon (050 – 313 27 09) of langskomen in ons Pakhuis.

 

logo ergoedloket met tekst