10 februari 2017

Juffertoren Schildwolde

Op donderdag 9 februari 2017 heeft Libau samen met Nationaal Coördinator Groningen een cheque uitgereikt aan Stichting Juffertoren Schildwolde. De Stichting Juffertoren Schildwolde, een initiatief van dorpsbewoners, had bij het Programma Herbestemming Cultureel Erfgoed een aanvraag gedaan voor subsidie om de toren toegankelijk te maken voor publiek: het plaatsen van veilige trappen en het inrichten van de zolderverdiepingen als museum over de geschiedenis van de toren. Libau is trots te melden dat de volledige aanvraag is gehonoreerd.

Tegelijkertijd lanceerde Nationaal Coördinator Groningen de website www.kansrijkgroningen.nl. Deze nieuwe website is het platform waarbinnen alle leefbaarheidsprogramma’s in Groningen een plek vinden. Het feestelijke moment werd gevierd met het hijsen van een Kansrijk Groningen – vlag bij de Juffertoren.

Het Programma Herbestemming Cultureel Erfgoed wordt uitgevoerd door Libau, is onderdeel van Kansrijk Groningen en wordt gefinancierd door het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma.

Heeft u ook plannen voor herbestemming van een monumentaal pand? Neem dan contact op met: herbestemming@libau.nl.

 

Juffertoren 20170210