24 april 2018

Mooiwaarts wisseltrofee uitgereikt

Wethouder Dennis Straat (Zaanstad): “gezond verstand vóór regels

Donderdag 19 april werd de eerste Mooiwaarts-wisseltrofee uitgereikt aan Dennis Straat, inmiddels oud-wethouder in Zaanstad en nu gedeputeerde in Utrecht. Straat kreeg deze onderscheiding vanwege de baanbrekende manier waarop hij werkt aan ruimtelijke kwaliteit. Het gezond verstand centraal, in plaats van rigide regels.

Op het Hembrugterrein is met omwonenden en belanghebbenden éérst gekeken naar gemeenschappelijk gedeelde waarden en kwaliteiten, vóórdat op basis daarvan een Omgevingsplan werd opgesteld. Ook de manier waarop de gemeente Zaanstad deskundigheid inzet, is vernieuwend. De trofee zal enkele malen per jaar worden uitgereikt. Meer hierover op de website van Mooiwaarts.

mooiwaarts

‘MOOIWAARTS’ is een onafhankelijk project. De dialoog, het pleidooi en het programma komen tot stand met betrokkenheid, steun en inbreng van iedereen die zich met kennis, ervaring, creativiteit en vooral met liefde en passie wil inzetten voor een waardevolle leefomgeving. Mooiwaarts is begin 2012 gestart op initiatief van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (FRK). Libau is lid en samenwerkingspartner van de Federatie.