19 maart 2018

Parel voor Godlinze

In opdracht van de gemeente Delfzijl hebben wij de afgelopen periode geadviseerd over het oplossen van mijnbouwschade, saneren van asbest en het moderniseren van een aardappelteeltbedrijf in een karakteristieke boerderij aan de rand van het wierdedorp Godlinze.

Samen met de ondernemer, zijn architect, de gemeente, de provincie en deskundigen van Libau op het vlak van cultureel erfgoed (archeologie, architectuurhistorie), landschap en architectuur is in een beknopt proces met twee keukentafelgesprekken een prachtig plan voor deze boerderij gemaakt. We zijn trots dat we met elkaar een balans hebben gevonden tussen enerzijds cultuurhistorie en ruimtelijke kwaliteit en anderzijds economische belangen. Hierdoor behoudt deze boerderij haar betekenis en wordt bijgedragen aan het mooi en leefbaar houden van het dorp.

Dit traject is mogelijk gemaakt door de gemeente Delfzijl die adviesuren uit het contract huisadviseurschap met Libau voor deze casus beschikbaar heeft gesteld. Meer weten over onze aanpak of wat een contract huisadviseurschap voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact op met Tim Willems-Kruize, atelierleider van het Team Ruimtelijke Kwaliteit.

 IMG_20170919_110215