12 oktober 2016

Poëziewandeling: Het Duitsland van Groningen

Stichting BeeldBepalend organiseert op zaterdag 22 oktober een poëziewandeling door de binnenstad van Groningen. Erfgoed en poëzie worden met elkaar verbonden naar aanleiding van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: grenzen en de boekenbeurs Frankfurter Buchmesse.

Tijdens de poëziewandeling ontdekt de deelnemer de invloed van de historische relatie tussen Groningen en Duitsland. In Pakhuis Libau proeft u het verschil tussen Groningse poffert en Duitse pöffert. In het Universiteitsmuseum bekijkt u de oprichtingsakte van de universiteit, waar de eerste rector de Duitse Ubbo Emmius was. Andere locaties die u bezoekt zijn de Lutherse kerk, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het GRID en boekhandel Godert Walter. Op de locaties krijgt u het achtergrondverhaal te horen en er is een dichter aanwezig die zijn of haar artistieke reflectie geeft op het thema. De zes deelnemende dichters zijn: Renée Luth, Pauline Sparreboom, Rik Andreae, Irene Wiersma, Philip Rozema en Kasper Peters.

Aan het einde van de wandeling heeft u meer inzicht in een specifiek stukje van onze Groninger identiteit en erfgoed en zult u er met nieuwe ogen naar kijken.

Voor meer informatie en tickets kijkt u op de website van stichting BeeldBepalend.

Wij hopen u op 22 oktober in ons Pakhuis te mogen verwelkomen.

 

header-met-credits