8 juni 2015

Presentatie en overhandiging Inspiratieboek

Op 4 juni heeft in de Amshoff in Kiel-Windeweer gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen het Inspiratieboek kleinschalige ingrepen in het Groninger landschap overhandigd aan de voorzitter van de Vereniging Groninger Gemeenten Henk Jan Smaal.

Burgers krijgen meer ruimte om hun eigen leefomgeving in te richten. Het Inspiratieboek kan hen daarbij helpen. Het inspiratieboek brengt de kwaliteiten van de verschillende landschappen van de provincie Groningen in beeld. En het geeft aan de hand van eenvoudige spelregels en voorbeelden voor een twintigtal thema’s handvatten om zelf een schetsontwerp te maken waarbij ingespeeld wordt op de kwaliteiten van de omgeving. Hierdoor kunnen we met elkaar Groningen voor nu en in de toekomst mooi en leefbaar houden!

Het Inspiratieboek is door Libau opgesteld in opdracht van de provincie Groningen. Tijdens het gehele totstandkomingsproces van het boek is in een werkplaats nauw samen gewerkt met een groep ambtenaren uit Marum, Winsum, Slochteren, Oldambt, Bellingwedde, Pekela/Veendam en Haren.

De eerste reacties op het Inspiratieboek zijn zo positief dat er nu al wordt nagedacht over een verdere toepassing en verdieping. Tijdens de presentatie zijn er suggesties gedaan om een dergelijke benadering ook toe te passen op grootschaliger ingrepen in het landschap. De eerstvolgende stap is het verspreiden van het boek onder een zo breed mogelijk publiek. In dit kader verschijnt over een week een downloadbare versie van het Inspiratieboek op de websites van de provincie Groningen, gemeenten en Libau.

Wilt u meer weten over het Inspiratieboek kleine ingrepen in het Groninger landschap? Dan kunt u contact opnemen met Arnoud Garrelts of Tim Willems-Kruize (atelierleider Team Ruimtelijke Kwaliteit) via info@libau.nl of bel 050-3126545.

 

IMG_1987      IMG_1984