12 oktober 2016

Raadspresentaties Ruimtelijk Ontwikkelings Perspectief Pekela – Veendam

Maandag 3 en dinsdag 11 oktober heeft Libau het Ruimtelijk Ontwikkelings Perspectief aan de raadscommissie van Veendam en de raad van Pekela gepresenteerd.

Het Ruimtelijk Ontwikkelings Perspectief is een kwalitatief ruimtelijk basisdocument dat op een integrale wijze de unieke kwaliteiten van Veendam en Pekela verwoordt en verbeeldt. Aan de hand van kaarten en toelichtingen is inzichtelijk gemaakt wat de ontstaansgeschiedenis is van dit unieke landschap, de ruimtelijke structuren daarin en de ontwikkeling van de kernen. Het Ontwikkelings Perspectief geeft vervolgens adviezen (regieaanwijzingen) en principes om deze kwaliteiten door te ontwikkelen. En is een uitstekend instrument om te gebruiken als ruimtelijke onderlegger en kapstok voor actuele beleidsvraagstukken en projecten, alsmede voor visies en plannen in het kader van de op handen zijnde Omgevingswet.

Benieuwd naar dit plan of de mogelijkheden voor uw gemeente? Neem dan contact op met Tim Willems-Kruize of Arnoud Garrelts via 050 – 312 65 45.

oude-pekela-03