25 september 2019

Save the date: Expertmeeting kerkenvisies 14 november 2019

Eerder dit jaar organiseerden wij in samenwerking met de drie noordelijke steunpunten cultureel erfgoed en de rijksdienst voor cultureel erfgoed een bijeenkomst over het opstellen van Kerkenvisies. Voor het vervolg staat nu een expertmeeting gepland op 14 november.

De toekomst van kerkgebouwen is in veel gemeenten onzeker en roept de nodige vragen op: hoeveel gelovigen bezoeken straks nog onze kerk? Is de exploitatie van het gebouw overeind te houden? Is er ruimte om de gebouwen duurzamer in te richten? Moet er voor sommige gebouwen wellicht nagedacht worden over een andere bestemming? Om gedragen antwoorden op dit soort vragen te formuleren wordt het strategische instrument ‘kerkenvisie’ ontwikkeld. Meer dan 55 gemeenten zijn hier inmiddels al mee aan de slag. Overweegt u zelf ook zo’n visie op te stellen of bent u er al aan begonnen? Houd dan donderdagmiddag 14 november vrij in uw agenda voor de Expertmeeting Kerkenvisies in de St Aegtenkapel te Amersfoort.

Wat kunt u verwachten?

Vanaf 13.00 uur delen ervaringsdeskundigen vanuit zowel gemeentelijke als kerkelijke hoek hun concrete kennis en ervaringen met u. Na een plenaire aftrap zijn er praktische workshops waarin we dieper ingaan op thema’s die u kunt tegenkomen bij het opstellen van een kerkenvisie.

Uitnodiging en aanmelden

Een officiële uitnodiging met een nadere toelichting op het programma volgt later dit jaar. Wilt u zeker zijn dat u deze uitnodiging ontvangt? Stuur dan alvast uw contactgegevens naar kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl.

Organisatie en meer informatie

De Expertmeeting Kerkenvisies wordt georganiseerd door de samenwerkende partners in het programma Toekomst Religieus Erfgoed. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl. Wilt u meer weten over de partners in het programma, de opzet van de nationale kerkenaanpak of in algemene zin over de toekomst van kerkgebouwen? Kijk dan op www.toekomstreligieuserfgoed.nl.

Dus noteer de expertmeeting kerkenvisies alvast in uw agenda! We zien er naar uit om u te ontmoeten op 14 november.

 

*bovenstaande tekst is grotendeels overgenomen uit de Save the date die is verzonden door de RCE