24 mei 2020

Save the new date: Groninger Architectuurmaand 2020 gaat door in september!

Zoals de hele wereld de gevolgen van de huidige crisis ondervindt, gaan deze ook aan de Groninger Architectuurmaand niet voorbij. De maatregelen om COVID-19 in te dammen houden onder meer in dat publieksmanifestaties vooralsnog pas na 1 september weer doorgang kunnen vinden. Omdat daarnaast iedereen nog in de anderhalvemeter-aanpassingsfase zit, heeft Stichting Dag van de Architectuur Groningen het volgende besloten: de Groninger Architectuurmaand 2020 gaat door!


Mocht je nu denken: huh, Groninger Architectuurmaand? Is dat nieuw? Nou, een beetje. De Dag van de Architectuur duurde de laatste jaren in Groningen steeds minstens een paar weken. Daarom hebben we ‘m omgedoopt tot Groninger Architectuurmaand. Een tijdje terug heb je daar waarschijnlijk al papieren post over gehad.

Zoals je vast al wel verwacht had, zal die maand niet plaatsvinden in de oorspronkelijk geplande periode: in mei en juni. Dit jaar gaan we op 1 september van start. Omdat het voor iedereen lastig in te schatten is hoe de wereld er medio september uit zal zien, werken we met verschillende scenario’s.

Om te beginnen zal de Groninger Architectuurprijs, voor het beste nieuwe gebouw, gewoon uitgereikt worden. Ook alle andere programmaonderdelen zullen, al dan niet in aangepaste vorm, doorgaan.

We zullen de komende periode alle ontwikkelingen rondom corona goed in de gaten houden. Je kunt vanaf 1 juni op de website groningerarchitectuurmaand.nl terecht voor het laatste nieuws.

Namens Stichting Dag van de Architectuur Groningen: bedankt en tot 1 september!

 

Voor een overzicht van de aangepaste data klik hier.