14 maart 2016

Steunpuntbijeenkomsten Groningen

Op donderdag 25 februari was het weer zover: de aftrap van de Steunpuntbijeenkomsten met gemeenten in 2016.

Dit keer kwamen de noord(oostelijke) gemeenten van Groningen bij elkaar: De Marne, Ten Boer, Delfzijl, Appingedam, Winsum, Eemsmond en Loppersum. Ook was de provincie hierbij aanwezig, net als de Omgevingsdienst Groningen en Werkorganisatie DEAL.

Op de agenda stond, hoe kan het ook anders, voornamelijk de mijnbouwschadeproblematiek. Waarbij de volgende onderwerpen werden belicht: ruimtelijke kwaliteit, landschap, cultuurhistorische structuren, maar natuurlijk ook: bescherming van cultureel erfgoed. En het programma Herbestemming Cultureel Erfgoed, waaruit initiatieven voor herbestemming van bijzondere monumenten in het gebied een financiële bijdrage kunnen krijgen.

Er werden ervaringen uitgewisseld en de gemeenten konden direct vragen stellen aan het Steunpunt Cultureel Erfgoed Groningen of aan de provincie. Ook werden direct vervolg afspraken gemaakt: samen staan we sterk!

De bijeenkomst was dit keer in ‘Het Gebouwtje’ van Tinallinge. Een hele mooie historische locatie om zo’n bijeenkomst te organiseren.

Naamloos

Bron foto: wikimedia.org