21 november 2022

Terugblik Let’s Regio: Geschiedenis van de Toekomst

Tijdens de achtste editie van het stad-Groningse inspiratiefestival Let’s Gro hielden we op vrijdag 4 november in het Forum samen met Regio Groningen-Assen en Strootman Landschapsarchitecten een bijeenkomst over de ruimtelijke kwaliteit in de regio Groningen Assen. Let’s Regio dus!

Het was een vol programma met drie sprekers: planoloog en hoogleraar Zef Hemel, landschapsarchitect Joran Lammers en onze eigen stedenbouwkundige Tim Willems-Kruize. Het thema ruimtelijke kwaliteit werd aan de hand van stellingen en discussie met het publiek vanuit meerdere kanten belicht.

Goud in handen
Presentator Jelte Posthumus wist er op een aangename manier de vaart in te houden en opende de bijeenkomst met de vraag aan onze directeur Dorien Fröling wat het belang van deze bijeenkomst is. “Dit is een mooie regio, je mag best stellen dat we hier goud in handen hebben, maar hoe behouden we dat voor de toekomst en toekomstige generaties? Hoe maken we goede keuzes voor de lange termijn, dat is waar een strategie voor nodig is.”

Zoektocht
De bijeenkomst is het begin van de zoektocht naar wat precies ruimtelijke kwaliteit is en daarover moeten we in gesprek gaan én blijven. Dat de geschiedenis een rol speelt voor de toekomst, is duidelijk aan bod gekomen deze middag. Voor velen was het feit dat men al in 1987 sprak over extreme weersituaties, dé verrassing van deze inspirerende bijeenkomst. “Dit smaakt naar meer!” aldus RGA-directeur Betty de Boer.

Regio Groningen-Assen heeft een speciale pagina op hun website ingericht met foto’s en een film van deze middag. Dus ga ervoor zitten en neem een kijkje!

Foto: Jan Buwalda