25 maart 2019

Uitnodiging voor de Erfgoedloket inloopbijeenkomsten

Ook in 2019 organiseert het Erfgoedloket Groningen weer een aantal informatieve inloopbijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten zijn diverse organisaties aanwezig, zodat u antwoorden kunt krijgen op allerlei verschillende vragen met betrekking tot uw monumentale pand, bijvoorbeeld over verduurzamen, versterken en schadeafhandeling, maar ook over verbouwen, onderhouden en welke financiële regelingen er beschikbaar zijn.

Naast het Erfgoedloket Groningen zijn onder andere aanwezig:

– Nationaal Restauratiefonds

– Monumentenwacht Groningen

– Diverse gemeenten

– Provincie Groningen

– Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

– Nationaal Coördinator Groningen

– Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen

– Vereniging voor Groninger Monumenteigenaren

De eerste bijeenkomst is gehouden op 28 maart van 17 tot 20 uur in De Boerderij op Landgoed Fraeylemaborg. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst.

De tweede bijeenkomst was op 23 mei, eveneens tussen 17 en 20 uur in Het Schathoes behorende bij landgoed Ekenstein aan de Alberdaweg 70, 9901 TA in Appingedam. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst

Na de zomer volgt nog een heuse restauratiebeurs in Museum Het Hoogeland Warffum. Op 5 september vanaf 13 opent het museum haar deuren voor eigenaren, bewoners en geïnteresseerden in monumentale panden. Naast de eerdergenoemde organisaties kunt u op 5 september ook kennismaken met allerlei ambachtelijke bedrijven. Tip: neem foto’s en informatie mee over uw pand, zo kunnen de specialisten u direct helpen.

Alle bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken. Er is geen vaste aanvangstijd. U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt.

Meld u wel aan voor de inloopbijeenkomsten door een e-mail te sturen naar: info@erfgoedloketgroningen.nl of te bellen met 050 313 27 09.

NB. Bij de laatste bijeenkomst in Warffum geldt dat u de toegangskosten tot het museum zelf dient te bekostigen, als u zich niet van te voren heeft aangemeld. In alle gevallen wel graag uw museumjaarkaart meenemen.