6 december 2021

Vacature bij Libau voor stedenbouwkundig ontwerper/tekenaar 24-32 uur

Libau, adviesorganisatie voor omgevingskwaliteit en cultureel erfgoed heeft een vacature voor een stedenbouwkundig ontwerper/ tekenaar.

Stichting Libau adviseert als adviesorganisatie aan de gemeenschap over omgevingskwaliteit en cultureel erfgoed, in de provincies Groningen en Drenthe.

We zijn bijna 100 jaar geleden opgericht voor en door gemeenten en organiseren en faciliteren gemeentelijke monumenten- en welstandscommissies. Daarnaast is de organisatie de laatste decennia verbreed richting cultureel erfgoed en ruimtelijke kwaliteit. We verrichten inventarisaties en analyses, ontwikkelen (bouwstenen) voor beleid, begeleiden ontwerpprocessen inhoudelijk, verkennen ruimtelijke en programmatische mogelijkheden, stellen kaders op voor hergebruik, sloop/nieuwbouw of nieuwbouw en ondersteunen gemeenten in hun opdrachtgeverschap. Tot slot zijn Steunpunt Ruimtelijke Kwaliteit, Steunpunt Cultureel Erfgoed en het Erfgoedloket Groningen bij Libau ondergebracht.
__________________________________________________________________________

Team Ruimtelijke Kwaliteit zoekt een nieuwe collega: een stedenbouwkundig ontwerper/tekenaar, voor 24-32 uur per week.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het uitwerken van inventarisatie- en analysekaarten, voorbeeldverkavelingen, volumestudies en het vormgeven van rapportages.

We zoeken een teamspeler met ervaring met software zoals sketch-up, Adobe CS en QGIS (niveau gevorderd) met een flexibele werkhouding die graag aan onze producten werkt en ons helpt deze door te ontwikkelen. Interesse in geschiedenis, architectuur en landschap is een must. Affiniteit met handtekenen/schetsen en grafische vormgeving een pre.

Libau biedt de mooiste werkplek van Groningen en Drenthe, maatschappelijk relevant werk voor diverse, interessante opdrachtgevers en een veilige, warme werksfeer met circa 25 inhoudelijk gedreven collega’s. Verder een markconforme salariëring en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Passend bij onze maatschappelijke rol geven wij iedereen die voldoet aan het hierboven beschreven profiel een eerlijke kans en streven we naar een organisatie die een afspiegeling is van de samenleving.

Interesse? Stuur een motivatiebrief van maximaal 1 A4 met een curriculum vitae en portfolio met teken- en opmaakwerk op naar: directiesecretariaat@libau.nl

Deze dient uiterlijk 31 december 2021 in ons bezit te zijn. Op basis van de inzendingen maken we een selectie en worden mensen uitgenodigd voor een gesprek.

Meer informatie over de vacature is te verkrijgen bij dhr. Tim Willems-Kruize, atelierleider Team Ruimtelijke Kwaliteit van Libau, willemskruize@libau.nl of 06-28261438.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.
Libau, adviesorganisatie voor omgevingskwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe
Hoge der A 5, 9712 AC Groningen.