26 november 2019

Zorg voor het landschap

In de recente adviezen van zowel het College van Rijksadviseurs (Cra), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) als mede de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur ten aanzien van de transitie naar een duurzame samenleving staat de zorg voor het landschap hoog op de agenda. Libau deelt deze zorg en onderschrijft dan ook van harte de pleidooien van deze organisaties, waaronder een sterke regie, een integrale aanpak en inzet van ontwerpdeskundigheid.

Mede hieraan gerelateerd was er vrijdag 8 november onder de noemer ‘Boer -(en-Land’ een gesprek in het kader van Let’s Gro 2019 bij “De Linkse mannen lossen het op”. Dit gesprek was toegespitst op de toekomst van het boer(en)landschap.  Arnoud Garrelts, landschapsarchitect van Libau nam aan dit gesprek deel, even als gedeputeerde Henk Staghouwer, directeur Marco Glastra van Stichting Het Groninger Landschap, architect Rob Hendriks van DAAD Architecten, biologische akkerbouwer en rentmeester Hero Havenga de Poel en biologisch-dynamisch melkveehouder Max van Tilburg van WaddenMax.

Benieuwd naar dit gesprek? Luister dan de podcast terug via deze link https://platformgras.nl/projecten/de-linkse-mannen-lossen-het-op-s01e08-1