20 september 2017

Zwembad Uithuizen krijgt nieuwe start

Libau is benaderd door de gemeente Eemsmond met de vraag mee te denken over een nieuwe start voor het oude zwembad in Uithuizen. Dit voormalige natuurzwembad was niet meer in gebruik sinds de komst van het Zwembad De Dinge in de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Omdat met het plan dit stukje cultuurhistorie weer een nieuwe functie en betekenis krijgt zijn we enthousiast ingegaan op de vraag van de gemeente. Vanuit Libau zijn de rayonarchitect, een stedenbouwkundige en een architectuurhistoricus om tafel gegaan met de heren Gijs-Bert Vervoorn en Bert Gros (initiatiefnemers), hun adviseur, de provincie Groningen en natuurlijk de gemeente Eemsmond. In deze kwaliteitsgesprekken is het initiatief uitgewerkt tot een concreet plan.

Op het terrein komt een bed and breakfast. Hiervoor worden vier lodges gebouwd, die deels boven het ondiepe deel van het natuurzwembad komen te liggen. Het zwembad zelf zal worden gerenoveerd en beschikbaar zijn voor de gasten van de bed and breakfast.

We kunnen hier oprecht spreken van een mooie brede doorbestemming. Mocht u graag zelf een kijkje gaan nemen: op zaterdag 23 september zal de eerste open dag zijn en zondag 24 september maakt het terrein deel uit van de wandeltocht om de Noord.

Heeft u zelf een pand dat in aanmerking komt voor een brede doorbestemming of herbestemming, of zoekt u een dergelijk pand om uw initiatief in uit te voeren, neem dan contact op met ons loket herbestemming.

artisti impression zwembad Uithuizen foto BoxlivingImpressie van het hernieuwde zwembad. Foto: Boxliving