Monumenten en veiligheid

De discussie over veiligheid speelt uiteraard ook bij monumentale gebouwen. Maar eigenlijk is dit geen discussie van óf het monumentale karakter behouden óf de veiligheid waarborgen: wij staan voor beide! Gelukkig hebben we inmiddels veel knowhow opgebouwd en ook de Monumentenwacht houdt tal van gebouwen in de gaten. Al blijft elk monument opnieuw om specialistisch maatwerk vragen.

Het is voor u als eigenaar dan ook van belang om schade altijd direct te melden, aan te geven dat het om een monument gaat en uw gemeente ook op de hoogte te brengen. Zo kunnen de juiste specialisten bij u langs worden gestuurd om tot een compleet en passend plan voor uw monument te komen.

P1000355

Schakel deskundigen in

Naast de taxateurs, schade-experts en/of inspecteurs die de schade komen opnemen, dient altijd een monumentenspecialist aanwezig te zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat het schaderapport direct vergezeld gaat van een plan van aanpak dat recht doet aan het monument. Dat scheelt een hoop sores: zorgt voor een snelle procedure en maatwerk.

 

Schadeherstel bij monumenten? Altijd maatwerk!

Wanneer u, als monumenteneigenaar, twijfel hebt over een voorstel om gaswinningschade te herstellen, kunt u gratis advies krijgen van de Monumentenwacht Groningen. Zij bekijken de situatie vanuit een onafhankelijke, praktijkgerichte invalshoek. U hoeft hiervoor geen abonnee van de Monumentenwacht te zijn.

N.B. Het gaat hierbij niet om het geven van een zogenaamde ‘second opinion’ of het uitvoeren van een contra expertise!