Monumenten en veiligheid

De discussie over veiligheid speelt uiteraard ook bij monumentale gebouwen en karakteristieke panden. Het is echter geen discussie van óf het monumentale of karakteristieke karakter behouden óf de veiligheid binnen in het pand waarborgen: wij staan voor beide! Gelukkig hebben we inmiddels veel knowhow opgebouwd en ook de Monumentenwacht houdt tal van gebouwen in de gaten. Al blijft elk monument opnieuw om specialistisch maatwerk vragen.

Het is voor u als eigenaar dan ook van belang om schade altijd direct te melden, aan te geven dat het om een monumentaal of karakteristiek pand gaat en uw gemeente ook op de hoogte te brengen. Zo kunnen de juiste specialisten bij u langs worden gestuurd om tot een compleet en passend plan voor uw pand te komen.

P1000355

Schakel deskundigen in

Naast de taxateurs, schade-experts en/of inspecteurs die de schade komen opnemen, is het goed dat er ook een monumentenspecialist aanwezig is. Zo kun je ervoor zorgen dat het schaderapport direct vergezeld gaat van een plan van aanpak dat recht doet aan het monument. Dat scheelt een hoop rompslomp en zorgt voor een snelle procedure en maatwerk.

Schadeherstel bij monumenten? Altijd maatwerk!

Wanneer u, als eigenaar, twijfel hebt over een voorstel om gaswinningschade te herstellen, kunt u gratis informatie inwinnen bij het Erfgoedloket Groningen. Zij bekijken de situatie vanuit een onafhankelijke, praktijkgerichte invalshoek.